آش شیله عدس تبریز یکی از غذاهای ساده و سبک آذربایجان شرقی بوده که با برنج، عدس، بلغور، تره و پیاز درست می شود. این آش محلی آذربایجان شرقی خیلی سبک، خوش طعم و زود هضم بوده و به عنوان یک پیش غذای عالی با بقیه غذاهای محلی مانند کوفته تبریزی تهیه می شود. این آش مقوی و لذیذ را می توانید برای زمان نقاهت بیماری استفاده کرده و یکی از آسانترین و بهترین غذاهای آبکی برای سرماخوردگی است به ویژه اگر کنار آن یک لیمو هم باشد.
مواد مورد نیاز آش شیله عدس
عدس 1 پیمانه
برنج 2/1 پیمانه
پیاز 2 عدد
گوجه فرنگی 3 عدد
آب مرغ 2 لیوان
آب 1 لیوان
بلغور گندم نصف پیمانه
تره ریز شده 1 پیمانه
پیازچه ریز شده 2/1 پیمانه
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
عدس، بلغور گندم و برنج را جدا از شب قبل خیس کرده و چندین بار آب آن را تعویض کنید. یک قابلمه بزرگ روی اجاق بگذارید و مقداری روغن بریزید و پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا طلایی گردد. زردچوبه را افزوده و هم بزنید. عدس را آبکش کنید و با آب مرغ به قابلمه بیفزایید و حرارت را زیاد کرده تا بجوشد و در قابلمه را گذاشته و حرارت را کاهش داده صبر کنید تا عدس نیم پز گردد. برنج و بلغور را آبکش کنید و اضافه نمایید. تره فرنگی و پیاز را افزوده و هر از گاهی هم زده تا ته نگیرد. زمانی که برنج نرم شد، پیاز و گوجه فرنگی را افزوده و به پخت ادامه بدهید تا آش جا افتد. به جای آب مرغ قادر هستید از آب و عصاره مرغ استفاده نمایید. شما می توانید کمی پیاز داغ جدا کرده و روی آش را با جعفری تزئین کنید.