4 روش درست کردن مرغ سوخاری به سبک‌های مختلف

6 جولای مصادف با 15 تیر هجری شمسی روز ملی مرغ سوخاری در ایالات متحده امریکا است. اما به نظر نباید فقط یک روز خاص در کشور امریکا باشد، بلکه باید یک روز جهانی در سراسر دنیا باشد، زیرا مورد علاقه بسیاری از مردم در کل جهان است که حتی برای برخی از افراد  زندگی کردن بدون مرغ سوخاری غیر ممکن است.

یعنی از مردم  امریکا گرفته  تا کره جنوبی و تایلند و سنگال علاقه زیادی به خوردن مرغ سوخاری دارند و به مناسبت همین محبوبیت و شهرت و نامگذاری یک روز خاص برای این نوع غذای فست فودی تصمیم داریم، روش‌های درست کردن آن را به سبک کشورهای مختلف در این مقاله بررسی کنیم که می‌تواند برای شما هم جالب باشد و حتی یک آشنایی ویژه با  فرهنگ‌های مختلف را برای شما فراهم کند.

شاید یک روزی قصد سفر به کره جنوبی یا امریکا و یا چین را داشته باشید و بخواهید که مرغ سوخاری ویژه را پیشنهاد بدهید که بهتر است با مدل‌های مختلف آن آشنا باشید.

 دستور پخت مرع سوخاری به روش امریکایی

برای مردم امریکا مرغ سوخاری یک خوراکی ایده‌آل و تمام شده است؛ آن را تمام و کمال قبول دارند و جز سفارشات همیشگی آن‌ها در انواع رستوران‌های قدیمی و جدید است.

مردم سراسر جهان قبول دارند که مرغ سوخاری امریکایی بهترین نوع خوراکی‌ فست فودی است، اما چرا؟

شاید به خاطر این است که از ابتدای تهیه مرغ سوخاری که توسط آقای کلنل سندرز ابداع شد، نوعی ادویه مخصوص به تخم مرغ و شیر مصرفی اضافه می‌شد که طعم این غذا را بسیار لذیذ و شگفت‌انگیز می‌کرد.

این ادویه‌جات شامل :

  • خردل خشک شده
  • پودر سیر
  • پودر زنجبیل
  • پودر ریحان
  • پودر آویشن
  • فلفل سفید
  • فلفل قرمز

می‌باشد

البته ایالات متحده امریکا تنها به یک نوع مرغ سوخاری بسنده نکرده است و انواع مختلفی از مرغ سوخاری را با روش‌های مختلف تهیه کرده که هر کدام محبوبیت زیادی دارند.

مرغ داغ نشویل امریکایی

این نوع مرغ سوخاری داستان جالبی دارد. حکایت است که این غذا از شدت تندی به مرغ داغ هم لقب دارد. مرغ داغ نشویل امریکایی دست پخت زنی است که در سال 1930  برای مجازات دوست پسر خیانتکارش تدارک دیده است. ترکیبات این مرغ  از فلفل قرمز و سرکه تند است، گویا این زن در نظر داشته با مرغ تند سوخاری جان دوست پسرش را بگیرد.

اما تورنتون پرینس دوست پسر این خانم نه تنها مجازات نشد؛ بلکه بیشتر از خود مرغ سوخاری اصلی از آن لذت برد. بنابراین افسانه مرغ داغ امریکایی در ایالات متحده به قدری گسترده شد که بیشتر افراد تندی و داغی این مرغ را پسندیدند و یکی دیگر از انواع مرغ‌های سوخاری محبوب در امریکا شد.

دستور تهیه مرغ داغ نشویل امریکایی

  • مرغ تکه شده
  • نمک
  • فلفل سیاه
  • تخم مرغ
  • شیر
  • سس تند سرکه ای
  • آرد سوخاری
  • روغن
  • فلفل تند
  • شکر قهوه‌ای
  • پودر فلفل
  • پودر سیر
  • پاپریکا
  • نان تست

طرز تهیه مرغ داغ نشویل

برای تهیه این نوع مرغ سوخاری باید تکه‌های مرغ را با فلفل سیاه و مقداری نمک به مدت 2 ساعت در یک ظرف در بسته در یخچال بگذارید.

دو ظرف جداگانه بردارید، داخل یکی از آن‌ها تخم مرغ، شیر و سس تند را ترکیب کنید و در ظرف دیگر آرد و مابقی نمک را مخلوط کنید.

اکنون ظرف مرغ را بیرون بیاورید با یک دستمال تمیر مرغ‌ها را خشک کنید و داخل آرد سوخاری و نمک بچرخانید.

سپس مرغ آغشته به آرد را داخل ظرف تخم مرغ‌ها بزنید و اجازه دهید اضافه آن بچکد.

مجددا مرغ‌ها را در ظرف آرد بغلتانید و سپس روغن را داخل ماهی تابه بریزید ، به گونه ای که مرغ‌ها در روغن شناور باشند.

اکنون در ظرف دیگر باید سس تند را آماده کنید. فلفل تند، پاپریکا، پودر فلفل و شکر قهوه‌ای را داخل یک ظرف مخلوط کنید و مرغ‌ها را بعد از سرخ کردن در ظرف مورد نظر بغلتانید.

مرغ سوخاری به سبک شیان

شیان یکی از شهرهای معروف جمهوری خلق چین است. مرغ سوخاری در این شهر با سبک‌های دیگری که تا الان خورده‌اید یا شنیده‌اید کمی متفاوت است. در ادامه به طرز تهیه این مدل مرغ سوخاری می‌پردازیم که می‌تواند برای شما جالب باشد و اگر دوست داشتید، می‌توانید آن را در خانه تهیه کنید.

مرغ سوخاری شیان دارای ادویه مخصوصی است که برای تهیه ادویه‌ مورد نظر به مواد زیر نیاز دارید:

  • فلفل‌های قرمز دودی
  • دانه‌های فلفل سیچوان
  • زیره
  • گیشنیز
  • پیازچه

این نوع ادویه از ترکیبات اصلی سس مخصوص برای مرغ سوخاری شیان است که طعمی خوشمزه و البته خوشبو را به شما هدیه می‌دهد.

در واقع پخت این نوع مرغ سوخاری به مانند سایرین است اما سس آن با تندی و طعم دیگری همراه است.

مرغ سوخاری یانک نایوم از کره جنوبی

مردم کره جنوبی ادعا می‌کنند؛ مرغ سوخاری آن‌ها از نمونه اصلی و امریکایی آن بهتر است. اما بنا به چه دلایلی این ادعا را دارند.

در ادامه دستور پخت آن را ارائه دهیم تا اگر دوست داشتید آن را درست کنید و مزه آن را بچشید.

مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری یانک نایوم

  • مرغ
  • نشاسته ذرت
  • سیر خرد شده
  • پیاز خرد شده
  • نمک
  • آرد سفید
  • فلفل سیاه
  • شکر
  • آب سرد
  • بکینگ پودر
  • روغن بری سرخ کردن

ابتدا در یک ظرف جداگانه پیاز، سیر، فلفل و نمک را خیلی خوب مخلوط کنید و سپس تکه‌های مرغ را در آن قرار دهید و خوب ترکیب کنید تا محتوای مورد نظر به خورد تکه‌های مرغ بروند. روی ظرف را با نایلون بپوشانید و به مدت 3 ساعت در یخچال قرار دهید.

در ظرف دیگر شکر، نشاسته ذرت، آرد، بکینگ پودر و  فلفل را با هم مخلوط کنید، سپس مقداری آب سرد را اضافه کنید تا جایی که یک ترکیب ماست مانند ایجاد شود. اکنون تکه‌های مرغ را در داخل این مایع ماست مانند بغلتانید و سپس تکه‌های آغشته را در داخل روغن داغ قرار دهید و چیزی حدود 6 الی 10 دقیقه بگذارید تا سرخ شوند.