بهترین سرگرمی برای کودکان چیست؟

انتخاب بازی مناسب برای سرگرم کردن کودکان، همواره دغدغه والدین است. روش ‌های متعددی برای سرگرمی کودکان وجود دارد، اما انتخاب بازی مناسب باید متناسب با سن و علاقه مندی های کودکان باشد. همچنین با وجود گسترش بازی های رایانه و استفاده از تبلت و تلفن هوشمند، کودکان زمان زیادی را به این نوع سرگرمی ‌ها اختصاص می ‌دهند. با توجه به این که استفاده بیش از حد از موبایل و تبلت با گذشت زمان باعث ضعف بینایی، کم تحرکی، چاقی و اضافه وزن کودکان می‌شود، بنابراین برای سرگرمی کودکان باید خلاق باشید. در ادامه این مطلب به معرفی بازی های سرگرم کننده برای کودکان در سنین مختلف می‌پردازیم.

روش های سرگرم کردن کودکان

برای سرگرم کردن کودکان به ویژه در فصل تابستان و تعطیلی مدارس و مهد کودک ‌ها، باید برنامه ریزی داشته باشید. شناخت علایق کودک در زمینه انتخاب بازی سرگرم کننده بسیار موثر خواهد بود. 10 مورد از سرگرمی های مناسب برای کودکان به شرح زیر است:

بازی های فیزیکی

انجام بازی‌ های فیزیکی مانند بازی با توپ، دویدن، پرش و بازی ‌های تیمی مثل فوتبال و بسکتبال، کودکان را سرحال و سالم نگه می ‌دارد. به ویژه از سن 4 سالگی، انجام بازی های فیزیکی باعث تحلیه هیجانات کودک می ‌شود. به همین دلیل توصیه می ‌شود، انجام بازی های فیزیکی را در برنامه تفریحات کودکان قرار دهید.

بازی های فکری و پازل

استفاده از پازل ‌ها برای حل معماها و الگوها، عملکرد مغز کودک را تقویت می ‌کند و همچنین خلاقیت و تفکر منطقی آن‌ ها را بهبود می ‌بخشد. بنابراین پازل ‌های متنوع، مکعب روبیک و سایر بازی های فکری متناسب با سن کودک خود را تهیه کرده و به عنوان یک روش سرگرمی از این بازی ها استفاده کنید.

نقاشی و رنگ آمیزی

این فعالیت ‌ها به کودکان اجازه می ‌دهد تا خلاقیت خود را به نمایش بگذارند و همچنین مهارت ‌های رنگ آمیزی و نقاشی خود را بهبود بخشند. یکی از اصول آموزشی اولیه در مهد کودک ‌ها، آموزش نقاشی و شکوفایی استعدادهای کودکان است. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم از سنین 3-4 سالگی برای تقویت مهارت نقاشی کودکان اقدام کنید. توجه داشته باشید که استفاده از وسایل رنگ آمیزی، دفتر نقاشی و لوازم تحریر فانتزی باعث افزایش تمایل کودکان به نقاشی و رنگ آمیزی می ‌شود.

خواندن کتاب

خواندن کتاب ‌های مناسب سن کودکان، نه تنها ذهن آن ‌ها را تحریک می ‌کند بلکه دایره لغات و دانش آن ‌ها را نیز افزایش می‌ دهد. از سنین کودکی و پیش از ورود به مدرسه، کودکان را با کتاب و فرهنگ کتابخوانی آشنا کنید. با تهیه کتاب های داستان و خواندن داستان برای کودکان می توانید ذوق کودک برای کتابخوانی را افزایش دهید. همچنین لازم است، کتاب داستان را متناسب با رده سنی کودک تهیه کنید تا درک خوبی از داستان داشته باشد. در واقع، تکرار مستمر کتابخوانی باعث افزایش دایره لغات و دانش کودکان خواهد شد.

استفاده از وسایل بازی

بازی با اسباب‌ بازی های مختلف مانند لگو، پازل، قطار و … کودکان را سرگرم و خلاق می ‌کند و تخیل آن ‌ها را تقویت خواهد کرد. یکی از اهداف آموزشی و تربیتی در مهد کودک ها و خانه‌ های بازی نیز استفاده وسایل بازی است. برای خرید وسایل خانه بازی و لوازم مورد نیاز کودک باید به کیفیت وسایل مورد نظر و همچنین سلیقه کودک توجه کنید.

بازی های الکترونیکی

استفاده از بازی‌ های الکترونیکی مناسب سن کودکان، نه تنها سرگرم کننده است، بلکه می ‌تواند مهارت ‌های مختلفی مانند تصمیم گیری، استراتژی سازی و هماهنگی را به آن‌ ها آموزش دهد. البته رعایت تعادل در استفاده از تفلن همراه یا تبلت برای بازی های الکترونیکی، همواره ضروری است.

بازدید از پارک یا موزه

بردن کودکان به پارک یا موزه‌ ها، فرصت خوبی برای آن‌ هاست تا به آشنایی بیشتر با طبیعت و فرهنگ جامعه بیشتر بپردازند و از دیدن مناظر زیبا و آثار هنری لذت ببرند.

تماشای فیلم یا انیمیشن

تماشای فیلم‌ های مناسب سن کودکان، یک روش سرگرم ‌کننده برای آن ‌هاست و همچنین می ‌تواند به افزایش دانش و آگاهی آن ‌ها کمک کند. به طور کلی، کودکان از سن ۳ سال به بعد می ‌توانند از تماشای انیمیشن‌ ها لذت ببرند. در این سن، آن‌ه ا قادر به تمرکز بر روی داستان‌ ها و شخصیت‌ ها هستند و می‌ توانند از آن ‌ها الگو بگیرند. با این حال، برخی انیمیشن ‌ها ممکن است برای کودکان کوچک ‌تر مناسب نباشند و نیاز به نظارت والدین داشته باشند.

بازی در فضای باز

بردن کودکان به فضای باز مانند پارک یا محل ‌های بازی، فرصتی است تا آن‌ ها با هم بازی کنند، تعامل اجتماعی خود را تقویت کنند و از فعالیت‌ های بدنی لذت ببرند. بازی کرد در فضاهای آزاد مانند پارک‌ ها باعث از بین بردن استرس و اضطراب می ‌شود. بنابراین پارک و فضاهای باز بهترین گزینه برای سرگرمی کودکان است.

تئاتر و نمایشگاه

حضور در تئاتر و نمایشگاه‌ ها، فرصت خوبی برای کودکان است تا با هنر و فرهنگ آشنا شوند و از تماشای نمایش ‌ها و آثار هنری لذت ببرند. در مواردی، حضور کودک در فضای تئاتر و نمایشگاه‌ ها باعث افزایش ذوق هنری و شکوفایی استعدادهای نهفته کودکان می ‌شود.

سخن پایانی

در این مطلب انواع روش های موثر برای سرگرم کردن کودکان را بررسی کردیم. طیف وسیعی از بازی ها و سرگرمی ها وجود دارد که متناسب با سلیقه کودک می توانید این بازی ها را انجام دهید. انواع بازی فکری، پازل، بازی در فضای باز، کتابخوانی، نقاشی و رنگ آمیزی و … جزو بهترین روش های سرگرمی برای کودکان هستند. علاوه‌ بر این روش‌ ها، استفاده از وسایل بازی نیز در پرورش خلاقیت کودکان بسیار تاثیر گذار است.

منبع

https://mogepark.com/product-category/playhouse-equipment