تفاوت کاشت نهال گردو در پاییز و بهار

تفاوت کاشت نهال گردو در پاییز و بهار

دو بازه زمانی متفاوتی برای کاشت نهال گردو وجود دارد که با نام کاشت پاییزه و کاشت بهاره معروف است، کاشت پاییزه بعد از ریزش برگ‌ها و قبل از به خواب رفتن ریشه‌ها به خواب زمستانی انجام می‌شود ولی کاشت بهاره اواخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار قبل از بیدار شدن ریشه درختان انجام می‌شود هر کدام از این کاشت‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارد که در ادامه به طور کامل آن را توضیح خواهیم داد.

مزایا و معایب کاشت پاییزی نهال گردو چیست؟

یکی از بازه‌های زمانی برای خرید نهال و کاشت آن اواسط آبان ماه است کاشت پاییزه دارای مزایا و معایبی است که با مطالعه جدول زیر می‌توانید بیشتر با آن آشنا شوید:

مزایای کاشت پاییزی نهال گردو:

معایب کاشت پاییزی نهال گردو:

زمین مناسب تر: زمین در پاییز معمولا مرطوب‌تر برای برای کاشت نهال گردو است، این زمین‌ها معمولا برای کاشت انواع گیاهان مخصوصاً نهال گردو جوان مناسب هستند، اگر گردو را در این زمین بکار ببرید، آبیاری کمتری نیاز خواهد داشت.

ناآگاهی از رشد درخت گردو: گاهی اوقات، شما ممکن است نهال‌هایی را که در پاییز کاشته‌اید و من منتظر رشد مناسب در فصل بهار هستید، نهال تلف شده است و شما متوجه آن نمی‌شوید چون تلف شدن نهال‌ها شبیه به خواب زمستانی است.

رشد بهتر: نهال‌های کاشته شده در پاییز، با خاک مرطوب‌ سازگاری بهتر و رشد سریعتری خواهند داشت، در واقع، زمین مرطوب کمک می‌کند تا ریشه‌ها بهتر و سریع‌تر رشد کنند و نهال‌های قوی‌ تری توسعه یابند.

ریسک آب و هوا: ریسک سرمای زیاد در زمستان باعث می شود خطراتی مرتبط با رویش نهال‌ها افزایش یابد، اگر آب و هوا بسیار سرد و یخبندان باشد، باعث یخ زدگی و تلف شدن نهال جوان خواهد شد.

مقاومت بیشتر: نهال‌های گردو کاشته شده در پاییز، قبل از آمدن زمستان دوره رشد خود را آغاز می‌کنند و ریشه‌هایش تا فصل بهار توسعه می‌یابد، خرید نهال گردو در فصل پاییز و کاشت پاییزه آن، نعال را نسبت به بیماری‌ها و حشرات مقاوم تر می‌کند.

محدودیت‌های زمانی: کاشت در پاییز موجب می‌شود که نهال‌ها تا اوایل بهار به زودی رشد کنند و به سطح رویشی قبلی برسند، این موجب محدودیت برنامه ریزی در برخی از فعالیت‌های باغ می‌شود.

بیشتر بخوانید : تفاوت کاشت نهال گردو در زمستان و بهار

مزایا و معایب کاشت بهاره درخت گردو چیست؟

بازه دیگری که برای خرید نهال گردو و کاشت آن در مزارع گردو در نظر گرفتند اواخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار است و به آن کاشت بهاره درخت گردو می‌گویند، با توجه به دیررس بودن بهار کشاورز باید تصمیم بگیرد که نیمه دوم اسفند ماه یا نیمه اول فروردین ماه نهال گردو را به فضای باغ منتقل کند، ما در جدول زیر به طور جداگانه به صورت علمی مزایا و معایب کاشت بهاری درخت گردو را به شما ارائه می‌دهیم.

مزایای کاشت بهاره درخت گردو

معایب کاشت بهاره درخت گردو

زمان کاشت: کاشت بهاره درخت گردو به معنای کاشت در فصل بهار است، زمانی است که شرایط هوا و خاک برای رشد بهینه درختان مناسب بوده و احتمال یخ زدگی و تلف شدن نهال گردو کمتر است.

خطر سرمازدگی: درختان گردو بسیار حساس به سرمازدگی هستند، کاشت بهاره آنها می تواند به معنای تمایل زیاد به رشد در اوایل بهار باشد که با خطرات سرمازدگی همراه است، در مناطق سردسیری و‌کوهستانی کاشت بهتر است در فصل‌های دیگر انجام شود.

رشد سریع: درختان گردو که بهاره کاشت شوند، بلافاصله پس از کاشت شروع به رشد می کنند، در صورتی نهال کاشته شده هیچگونه تغییری نکرد بلافاصله می‌توانید با مسئول نهالستان تماس بگیرید.

عدم تحمل به خشکی: درختان گردو نیازمند آبیاری منظم هستند، درختان که بهاره کاشت می شوند و رشد سریعی در ابتدای فصل داشته و در زمانی که آب بیشتر در دسترس نیست (مانند تابستان) بخاطر خشکی و کمبود آب تلف می‌شوند.

بهره وری بالا: کاشت بهاره درختان گردو منجر به بهره وری بالاتری در محصول آنها می شود، با توجه به رشد سریع در ابتدای فصل، درختان خیلی زودتر قدرت خود را به عنوان یک درخت بارده نشان می دهند.

خطر آفت و بیماری: در بهار انواع آفات و عامل باکتریایی و قارچی فعالیت خود را آغاز می‌کنند،چون نهال‌های کاشته شده نیز سیستم دفاعی ضعیف‌تری دارند مورد تهدید این خطرات هستند.

عمر بلند: درختان که بهاره کاشت شوند، احتمالاً عمر بلندتری دارند و می توانند بیشتر از 100 سال عمر داشته باشند.

_

کلام آخر

در واقع کشاورز باید بر اساس اکوسیستم منطقه خود به فصل فروش نهال گردو توجه کرده و بازه زمانی مناسب را برای کاشت آن تعیین کند، برای این منظور ما توصیه می‌کنیم به سایت تخصصی و علمی پالیز نهال مراجعه کرده علاوه بر آشنایی با قیمت نهال گردو با مشاوران این مرکز به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنند.

تماس با پالیز نهال:

09144501007

09144501008