طرز تهیه نان اردک یا آگردک نان روغنی خوشمزه

طرز پخت نان اردک, اگردک, نان اگردک

طرز تهیه نان اردک

طرز تهیه نان اردک سنتی خوشمزه و مخصوص همدانی

نان اردک یا نان آگردک یک نان روغنی شیرین است که در مناطق مختلف ایران برای محرم و ماه رمضان میپزند.

نان اردک یکی از نان های سنتی خوشمزه همدان است. نان اردک به نام اگرده ، آگردک هم شناخته میشود. نان اردک از نان روغنی های شیرین محسوب میشود و علاوه بر همدان در استان مرکزی هم برای ماه مبارک رمضان پخت میشود. نان اردک اصفهان هم برای مراسم و اعیاد مختلف پخت میشود. نان اردک گیلان با کره و آرد برنج مرغوب شمالی تهیه میشود.

در این مقاله انواع طرز تهیه نان اردک خانگی را به روش سنتی به شما آموزش میدهیم.

روش اول برای پخت نان اردک یا آگردک

مواد لازم نان اردک یا اگردک

آرد سفیدحدود  ۳ پیمانه
شیر ½ پیمانه
شکر ¼ پیمانه
کره  ¼ پیمانه
تخم مرغ  ۱ عدد
نمک ۱ پنس
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
نمک  ۱ پنس
مواد لازم خمیر مایه 
پودر خمیر مایه فوری ۱ قاشق مرباخوری
آب ولرم یک پنجم پیمانه
شکر ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه نان اردک بدون خمیر مایه, طرز تهیه نان اردک, طرز تهیه نان اردک سنتی

طرز تهیه نان اردک همدانی

طرز تهیه نان اردک یا اگردک

برای تهیه نان اردک همدانی خمیر مایه را به همراه آب ولرم و شکر مخلوط نموده به مدت 10 دقیقه در کاسه را بگذارید و در جایی گرم قرار دهید تا مایه خمیر عمل بیابد و کف کند.

شیر را با شکر ، خمیر مایه عمل آمده ، تخم مرغ ، روغن ، نمک و زردچوبه مخلوط کنید تا یکدست شود.

آرد را 2 مرتبه الک کنید.

نصف آرد را به مواد اضافه کرده هم بزنید یکدست شود.

مابقی آرد را کم کم و تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد.

خمیر را کمی ورز دهید تا جمع شود سپس داخل کاسه ای بزرگ قرار داده رویش را سلفون  بکشید و 1 ساعت در جایی گرم استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شد.

کمی خمیر را ورز دهید تا هوای اضافه اش گرفته شود.

به اندازه نارنگی از خمیر جدا کنید و با وردنه به صورت گرد و نازک باز کنید.

تابه ای بزرگ را روی حرارت گذاشته کمی روغن داخلش بریزید.

این نان خیلی زیاد روغن به خود جذب میکند پس برای این که خیلی چرب نشود. هر دو طرف نان ها را در مقدار خیلی کم روغن سرخ کنید.

روش دوم برای پخت نان اردک یا اگرده

مواد لازم

تخم مرغ   2 عدد
شیر  1 پیمانه
شکر 1/2 پیمانه
روغن 2 قاشق غذاخوری
آرد   حدود 4 پیمانه
زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده  2 قاشق غذاخوری
نمک  1/2 قاشق غذاخوری
خمیر مایه  1 قاشق مرباخوری
بیکینگ پودر  1/2 قاشق چایخوری

طرز تهیه اردک نان سنتی همدان, طرز تهیه نان اردک بدون خمیر مایه, طرز تهیه نان اردک

دستورپخت نان اردک با خمیر مایه

طرز تهیه نان اردک یا اگرده

شیر را حرارت دهید تا ولرم شود سپس با تخم مرغ ، شکر ، خمیر مایه و روغن مخلوط کنید.

زردچوبه و زعفران را به مواد اضافه کرده هم بزنید یکدست شود.

آرد را الک کنید و نیمی از آن را جدا کرده با نمک و بکینگ پودر مخلوط کنید و این مخلوط را به مواد اضافه کرده هم بزنید.

نصف دیگر آرد ساده را کم کم به مواد اضافه کنید تا جایی که خمیر به دست نچسبد.

خمیر را گرد کرده داخل کاسه ای بزرگ قرار دهید و روی ظرف را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در جایی گرم قرار دهید تا حجمش دو برابر شود.

بعد از استراحت خمیر را کمی ورز دهید تا هوای اضافه اش گرفته شود و دوباره 10 دقیقه به خمیر استراحت کنید.

گلوله هایی از خمیر جدا کرده با وردنه باز کنید و درون تابه با کمی روغن هر دو طرف نان را سرخ کنید.

 طرز تهیه نان اردک سنتی, نان اردک سنتی, دستورپخت نان اردک

طرز تهیه اردک نان سنتی همدان

نکات لازم برای تهیه نان اردک خوشمزه

در روش سنتی خمیر این نان روغنی نازک پهن شده و با روغن زیاد سرخ میشود ولی شما بهتر است در خانه از مقدار روغن کم برای تهیه آن استفاده کنید.

بهتر است از آرد بربری برای تهیه نان استفاده کنید.

میتوانید به روغن تابه کمی زردچوبه اضافه کنید.

افزودن زردچوبه به خمیر نان کاملا دل بخواهی است.

در صورتی که ذائقه شما شیرینی پسند است میتونید مقدار شکر دستور را اضافه کنید.

نان اردک را میتوانید برای زمان طولانی در فریزر و داخل پلاستیک نگهداری  کنید.

نان اردک را به همراه عسل و شیره سرو میکنند.

برای یکدست و خوش فرم شدن نان ها میتوانید بعد از باز کردن خمیر با وردنه با یک کاتر گرد آنر ا قالب بزنید.

 

منبع: بیتوته