طرز تهیه انواع مربای کامکوات خوشمزه و مجلسی

مربای کامکوات درسته, طرزدرست کردن مربای کامکوات, مربای کامکوات طرز تهیه

طرز تهیه مربای کامکوات

طرز تهیه مربای کامکوات به شکل مجلسی،حلقه ای و گل

مربای کامکوات یا پرتقال تزئینی یکی از خوشمزه ترین و گران ترین مرباهایی است که عطر و طعم بسیار دلپذیری دارد و در این مقاله میتوانید انواع طرز تهیه مربای کامکوات را بیاموزید و در خانه این مربای کامکوات خوشمزه را درست کنید.

مربای کامکوات چیست؟

مربای کامکوات چیست ؟ کامکوات ( به انگلیسی : Kumquat ) را به نام پرتقال مینیاتوری یا پرتقال تزئینی هم میشناسند. میوه ای از خانواده مرکبات است که شباهت زیادی به پرتقال دارد ولی در اندازه خرما است. پوست کامکوات معمولا تلخی سایر مرکبات را ندارد و بنابراین  میتوانید کامکوات  با پوست بخورید و بدون گرفتن تلخی پوستش از آن مربا درست کنید.

پوست کامکوات عطر و طعم بسیار خوشایندی به مربا میدهد ولی در صورت تمایل برای طعم دار کردن مربای کامکوات میتوانید در مرحله آخرنصف قاشق مرباخوری  پودر هل و نصف پیمانه گلاب به آن اضافه کنید و بگذارید چند قل بزند. میتوانید از آب پرتقال به جای نیمی از آب دستورها برای تهیه مربایتان استفاده کنید.  مربای کامکوات درسته ظاهر زیبا و مجلسی دارد و درست کردن آن بسیار ساده ولی زمان بر است.

مربای کامکوات مجلسی

مواد لازم مربای کامکوات مجلسی

 آب  پنج لیوان
شکر  یک کیلو
کامکوات  یک کیلو
 لیمو ترش تازه   یک عدد

طرز درست کردن مربای کامکوات, مربای کامکوات, طرز تهیه مربای کامکوات

طرز تهیه مربای کامکوات مجلسی

طرز تهیه مربای کامکوات مجلسی یا مربای کامکوات درسته

مربای کامکوات مجلسی معمولا با کامکوات کامل درست میشود.

برای تهیه مربای کامکوات درسته بعد از شستن کامکوات ها با خلال دندان چند سوراخ درونشان ایجاد کنید. این کار از جمع و چروکیده شدن کامکوات بعد از پخت جلوگیری میکند.

مقداری آب را درون قابلمه بریزید و به جوش بیاورید سپس کامکوات را به آن اضافه کرده و 10 دقیقه بجوشانید سپس با آب سرد میوه ها را آبکشی کنید.

3 بار این روش را تکرار کنید تا تلخی کامکوات گرفته شود.

میوه ها را به مدت 1 شب در آب سرد  قرار دهید و چند بار آبش را عوض کنید.

قبل از تهیه مربا ، کامکوات ها را آبکش کنید و صبر کنید آب اضافه اش گرفته شود.

5 لیوان آب را داخل قابلمه ریخته و زمانی که به نقطه جوش رسید آب لیموترش ، شکر  و سپس کامکوات ها را به آن بیفزایید.

شعله را کم کنید و اجازه دهید مربا حدود 2 ساعت بجوشد و قوام آید.

بعد از خاموش کردن شعله ، در قابلمه را دم کنی گذاشته و یک شب به مربا استراحت بدهید و سپس داخل شیشه ریخته و در یخچال  بگذارید.

مربای کامکوات حلقه ای:

مواد لازم مربای کامکوات حلقه ای

  کامکوات حلقه شده   3 فنجان
شکر 8 فنجان (2 کیلوگرم)
 آب 6 فنجان

طرز درست کردن مربای کامکوات, مربای کامکوات, طرز تهیه مربای کامکوات,

طرز تهیه مربای کامکوات حلقه ای

طرز تهیه مربای کامکوات حلقه ای

برای تهیه مربای کامکوات حلقه ای ، تلخی کامکوات را نمیگیریم. به همین دلیل مربا عطر و طعم خیلی قوی تری دارد.

بعد از شستن کامکوات ها را به صورت حلقه ای برش بزنید و هسته های آن را جدا کنید و در یک کیسه پارچه ای قرار داده درش را با نخ ببندید.

آب و کامکوات حلقه شده را در قابلمه ای بریزید و کیسه دانه ها را هم داخلش قرار دهید.

دانه های کامکوات حاوی پکتین هستند که میتوانند حالت ژله ای به مربا بدهند.

بعد از 8 ساعت که آب مربا حالت ژله ای پیدا کرد، دانه ها را جدا کرده و  قابلمه را روی حرارت بگذارید و 20 دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید.

شکر را اضافه کرده 30 – 45 دقیقه دیگر مربا را بجوشانید تا فوام بیاید. بعد از سرد شدن مربا را داخل شیشه بریزید.

طرز تهیه مربای کامکوات نصف شده

برای تهیه مربای کامکوات نصف شده میتوانید از دستور بالا استفاده کنید.

کامکوات را به صورت طولی یا عرضی برش بزنید و دانه ها را جدا کرده سپس تلخی اش را بگیرید.

برای گرفتن تلخی کامکوات به مدت 4 – 24 ساعت کامکوات را در آب سرد قرار دهید و چند بار آبش را عوض کنید.

مربای کامکوات به شکل گل:

مواد لازم مربای کامکوات به شکل گل

 کامکوات یا پرتقال تزئینی نیم کیلو
 شکر نیم کیلو
آب 1 لیوان
پودر هل یک چهارم قاشق مرباخوری
گلاب  نصف لیوان
 آبلیمو  نصف قاشق غذاخوری

مربای کامکوات مجلسی, مربای کامکوات به شکل گل, طرز تهیه مربای کامکوات

طرز تهیه مربای کامکوات به شکل گل

طرز تهیه مربای کامکوات به شکل گل

برای تهیه مربای کامکوات به شکل گل ، به حالت عمودی 4 یا 6  یا 8 برش روی کامکوات ایجاد کنید بدون این که کامکوات کاملا قاچ شود.

با نوک چاقو یا خلال دندان، دانه های کامکوات را خارج کرده  با کمی اب جوش مخلوط کنید و رویش را بپوشانید.

برای گرفتن تلخی کامکوات ها یا میتوانید از روش خیساندن به مدت 24 ساعت در آب سرد استفاد کنید یا این که به همراه آب روی حرارت بگذارید و بعد از 3 دقیقه جوشاندن با اب سرد آبکشی کنید. یک بار دیگر هم این کار را تکرار کنید.

حالا اجازه دهید به مدت 10 ساعت کامکوات در آب سرد بماند و چند بار آبش را عوض کنید.

آب و شکر را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا شکر حل شود سپس روی حرارت بگذارید. به این ترتیب از شکرک زدن مربا جلوگیری میشود.

قابلمه را روی حرارت بگذارید کمی که گرم شد میوه ها را به آن اضافه کنید و به مدت 40 دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید.

لعاب بدست آمده از دانه ها را به همراه چوب دارچین و دانه هل داخل مربا ریخته و 5 دقیقه دیگر بجوشانید.

قابلمه را از روی حرارت برداشته و 2 ساعت کنار بگذارید تا سرد شود.

بعد از سرد شدن کامکوات ها را یکی یکی برداشته و سر و ته میوه را  بین دو انگشت سبابه و شست قرار داده و فشار دهید تا برش های ایجاد شده روی میوه از هم باز شود و شکل گل به خودش بگیرد.

کامکوات ها را یک یکی به همان شکل داخل شیشه مربا بچینید که فرمشان به هم نریزد و سپس شهد را به آرامی رویشان بریزید.

طرز درست کردن مربای کامکوات, مربای کامکوات, طرز تهیه مربای کامکوات

طرز تهیه مربای کامکوات خوشمزه

نکات لازم برای تهیه مربای کامکوات خوشمزه

برای تهیه مربای کامکوات خوشمزه،  شما با زمان افزودن شکر به مربا میتوانید مقدار نرمی یا سفتی کامکوات ها را تغییر دهید. جوشاندن کامکوات در شربت جلوی نرم شدن آن را میگیرد بنابراین اگر میخواهید مربایتان بافت نرم تری داشته باشه ابتدا به مدت 10 دقیقه کامکوات را بجوشانید و بعد از آن شکر را اضافه کنید. یا این که هر زمان مقدار نرمی کامکوات به دلخواهتان بود میتوانید شکر را اضافه کنید. شکر از نرم تر شدن کامکوات جلوگیری میکند.

اگر میخواهید کامکوات شما حالت سفت تری داشته باشد و برای تزئین شیرینی ، پای ، کیک و دسر یا در کنار چای از آن استفاده کنید همزمان با اضافه کردن کامکوات به آب شکر را هم به آن بیفزایید.

 

منبع: بیتوته