طرز تهیه انواع ترشی هندی

خوشمزه ترین ترشی های هندی که دهانتان را آب می اندازد

ترشی هندی از جمله ترشی های تند و پر از ادویه است که در تمام دنیا پرطرفدار است یکی از معروف ترین ترشی های هندی ، ترشی انبه است که شما میتوانید به سادگی در خانه تهیه نمایید.

ترشی هندی با ادویه زیادش شناخته می شود ، ترشی هندی قرمز ، ترشی هندی فلفل و ترشی هندی انبه جزو معروف ترین ترشی های هندی محسوب می شود. انواع ترشی هندی از این نظر که ادویه های متعددی دارند و معمولا بسیار تند تهیه می شوند طعمی متفاوت و جالب دارند البته شما میزان تندی ترشی هندی خانگی را می توانید متناسب با ذائقه خودتان تنظیم کنید.

ترشی هندی قرمز

مواد لازم ترشی هندی قرمز

گوجه‌فرنگی شسته، قاچ شده و خشک شده ۵۰۰ گرم
پودر فلفل قرمز تند ۲ قاشق غذاخوری
پودر خردل ۱ قاشق مرباخوری
پودر تخم شنبلیله ۱ قاشق مرباخوری
نمک دریا پودر شده ۱ قاشق غذاخوری
روغن کنجد ۱۵۰ میلی‌لیتر
آنقوزه پودر شده ۱ قاشق مرباخوری (از عطاری یا ادویه فروشی تهیه کنید)
عصاره تمبر هندی ¾ فنجان

 

طرز تهیه ترشی هندی قرمز

طرز تهیه ترشی هندی قرمز

این ترشی هندی را به نام ترشی تمبرهندی یا ترشی گوجه هندی هم می شناسند.

برای تهیه عصاره تمبر هندی ، تمبر هندی را در آب گرم حل کنید و هسته های ان را جدا کرده و سپس محلول بدست آمده را از صافی رد کنید.

حالا برای تهیه ترشی گوجه فرنگی هندی روغن کنجد را در تابه روی حرارت گرم کنید و پودر آنقوزه را اضافه کرده و 10 ثانیه هم بزنید.

گوجه فرنگی که ریز خرد شده را اضافه کنید.

عصاره تمبر هندی ، نمک و فلفل قرمز تند را اضافه کنید.

مخلوط را هر از گاهی روی حرارت ملایم هم بزنید تا آب گوجه کاملا کشیده شود و رنگش تغییر کند.

زمانی که مخلوط شروع به قل زدن کرد پودر خردل را اضافه کده مخلط کنید و بعد از 1 دقیقه شعله راخاموش نمایید و بعد از سرد شدن ترشی هندی را در شیشه تمیز بریزید.

ترشی هندی تند

مواد لازم ترشی هندی تند

هویج ۱/۲ کیلو
گل کلم ۱ کیلو
کرفس ۲ لیوان
رب گوجه ۴ قاشق غ
سرکه به مقدار لازم
فلفل قرمز تند ۶ عدد
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
سبزی ساطوری معطر ۱ فنجان

طرزتهیه ترشی هندی تند

هویج و کرفس را بشویید و بعد از خرد کردن در آب نمک و کمی زردچوبه جوش بدهید تا کمی نرم شوند سپس آبکش کنید و صبر کنید آب اضافه شان کاملا برود.

همه سبزیجات را ساطوری و ریز خرد کنید و مخلوط نموده داخل شیشه تمیز بریزید.

سرکه را با رب گوجه مخلوط کرده و روی مواد را پر کنید.

در شیشه را ببندید و اجازه دهید ترشی هندی تند شما به مدت 2 هفته در محلی سرد بماند و جا بیوفتد.

ترشی فلفل هندی

مواد لازم ترشی فلفل هندی

فلفل سبز تند و قلمی 7 عدد
سیر 4 حبه
آبلیمو 1 لیوان
زیره سبز 2 قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم

 

طرز تهیه ترشی فلفل هندی

طرز تهیه ترشی فلفل هندی

فلفل ها را به صورت حلقه ای و اریب خرد کنید.

سیر را ساطوری کرده خرد کنید.

کمی روغن زیتون در تابه ریخته سیر را به همراه فلفل به تابه اضافه کرده 2 دقیقه تفت دهید.

زیره را اضافه کرده مخلوط نمایید.

آبلیمو را به همراه کمی نمک اضافه کرده و بعد از یک دقیقه هم زدن مواد را داخل شیشه تمیز بریزید و درش را ببندید و اجازه دهید جا بیوفتد.

ترشی هندی انبه

مواد لازم ترشی هندی انبه

انبه یک انبه متوسط (نرسیده)
سنگ نمک خرد شده ۲۰ گرم
تخم شنبلیله یک قاشق چای خوری
دانه خردل سیاه یک قاشق چای خوری
زیره سبز یک قاشق چای خوری
فلفل قرمز تند خشک ۱۰ تا ۱۲ عدد
انکوژه یا انقوزه ۵ گرم (یک نوع صمغ)

 

طرز تهیه ترشی هندی انبه

طرز تهیه ترشی هندی انبه

انبه سبز و نرسیده را به صورت نگینی درشت 2 سانتی متری خرد کنید و در کاسه ای بزرگ بریزید.

روی انبه خرد شده نمک بپاشید و هم بزنید تا کاملا به نمک آغشته شوند.

روی کاسه را با یک پارچه تمیز بپوشانید و یک هفته در برابر آفتاب قرار دهید.

هر روز با تکان دادن کاسه ، انبه ها را زیر و رو کنید.

بعد از یک هفته انبه ها تغییر رنگ داده و به رنگ خیارشور در می آیند.

همه ادویه ها را به جز فلفل قرمز در تابه بدون روغن تفت دهید تا کمی تغییر رنگ بدهند. صبر کنید ادویه ها کاملا سرد شوند و سپس آسیاب کنید.

در یک تابه دیگر کمی روغن کنجر بریزید و فلفل خشک قرمز را تفت دید. دانه خردل سیاه را هم به همین ترتیب اضافه کرده تفت دهید تا شروع به ترکیدن کند و سپس انبه هایی که یک هفته زیر آفتاب استراحت کرده اند را به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا تمام سطح انبه ها به روغن آغشته شود.

ادویه پودر شده را به انبه ها اضافه کرده هم بزنید و اجازه دهید 5 دقیقه روی حرارت بپزد.

بعد از سرد شدن ترشی انبه شما آماده مصرف است.

ترشی انبه هندی را میتوانید به مدت 4 روز در یخچال نگهداری نمایید.

در صورتی که می خواهید ماندگاری ترشی بیشتر شود می توانید مواد را در شیشه تمیز ریخته و رویش را با سرکه پر کنید و در یخچال تا 6 ماه الی 1 سال نگهداری نمایید.

ترشی تمبر هندی و بادمجان

مواد لازم ترشی تمبر هندی و بادمجان

تمبر هندی یک بسته 150 گرمی
بادمجان ریز سیصد گرم
موسیر خشک صد گرم
سیر رنده شده یک قاشق غذاخوری
سبزی معطر 8 قاشق غذاخوری
فلفل تند یک عدد
نمک یک قاشق غذاخوری
سرکه سفید نیم کیلوگرم

طرز تهیه ترشی تمبر هندی و بادمجان

1 قاشق غذاخوری نمک را با 8 قاشق غذاخوری سبزی معطر خرد شده شامل نعنا ، ترخون ، مرزه ، شوید و جعفری و سیر رنده شده و فلفل خد شده را مخلوط نمایید.

بادمجان را با پوست یا بدون پوست خرد کنید و به مدت 10 دقیقه با 1 لیوان آب و 1 لیوان سرکه بجوشانید تا نرم شود.

یک بسته تمبر هندی که معادل 150 گرم است را با 2 لیوان آب مخلوط نموده و حل کنید و سپس دانه هایش را جدا کرده و از صافی رد کنید.

بادمجان ، موسیر خشک و ترکیب سبزیجات را لا به لا در شیشه بریزید و عضاره تمر هندی و سرکه را مخلوط کرده روی مواد را با این ترکیب پر کنید.

در شیشه را ببندید و اجازه دهید ترشی به مدت یک هفته در دمای اتاق جا بیوفتد.

 

منبع: بیتوته