طرز تهیه انواع ترشی خرفه

طرز تهیه انواع ترشی با خرفه, طرز تهیه ترشی خرفه با هویج, ترشی خرفه با بادمجان

طرز تهیه ترشی خرفه

طرز تهیه انواع ترشی با خرفه

ترشی خرفه را میتوانید با انواع سبزیجات دیگر از جمله هویج، گوجه فرنگی و بادمجان  تهیه کنید. طعم ملایم و سبک ترشی خرفه باعث شده که برای درد معده مفید باشد.

خواص ترشی خرفه

ترشی خرفه طعم ملایم و سبکی دارد و برای افراد مبتلا به درد معده و سردرد مفید است.

به توصیه پزشکان طب سنتی بهتر است در ترشی خرفه از نعنا استفاده کنید.

زیاده روی در مصرف خرفه میتواند باعث بی اشتهایی و کم شدن بینایی شود. به همین دلیل پزشکان طب سنتی از نعنا و کرفس به عنوان مصلح خرفه استفاده میکرده اند.

مصرف خرفه به صورت خام یا پخته اثر تب بر، تصفیه خون ، کاهش حرارت درونی ، رفع عطش و افزایش ادرار دارد.

خرفه برای زخم معده و ترش کردن معده مفید است.

خرفه تنظیم کننده قاعدگی است و برای رفع بیخوابی ، معالجه اخلاط خونی و سرفه های طولانی مفید است.

ترشی خرفه با بادمجان, طرز تهیه ترشی برگ خرفه, شور خرفه

ترشی خرفه

طرز تهیه ترشی خرفه

خرفه را تمیز بشویید و بعد از این که آبش رفت با چاقو خرد کنید.

خرفه ها را به همراه سرکه کمی سیر ، گلپر و ادویه کاری و فلفل روی حرارت بگذارید و به محض این که سرکه به جوش آمد شعله را خاموش کنید.

ترشی را داخل شیشه بریزید و اگر سرکه روی خرفه ها را کامل نگرفته بود مقداری دیگر سرکه رویش بریزید. این ترشی به محض آماده شدن قابل خوردن است.

توجه داشته باشید که خرفه جزو گیاهانی است که مصرف آن در بارداری محدودیت دارد .

ترشی خرفه با گوجه فرنگی

مواد لازم ترشی خرفه با گوجه فرنگی

گوجه فرنگی درشت ۲ کیلوگرم
سیر ۳ عدد
سرکه سفید    ۲ حبه
نمک به مقدار لازم
 فلفل سیاه ۲ قاشق مربا خوری
زردچوبه ۱ قاشق مربا خوری

ترشی خرفه با بادمجان, طرز تهیه ترشی برگ خرفه, شور خرفه

طرز تهیه ترشی خرفه با گوجه فرنگی

طرز تهیه ترشی خرفه با گوجه فرنگی

خرفه را به اندازه دو بند انگشت خرد کنید.

گوجه ها را با رنده درشت ، رنده کنید.

سیر را با لبه پهن چاقو له کنید.

2 لیوان سرکه در قابلمه ریخته روی شعله قرار دهید تا به جوش آید.

خرفه ، گوجه و نمک را اضافه کرده و شعله را کم کنید نیم ساعت ملایم بجوشد.

همین که مخلوط آبدار باشد کافیست، اگر سرکه کم بود میتوانید مقداری اضافه کنید.

شعله را خاموش کرده سیر و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و بعد از خنک شدن در شیشه داخل یخچال نگهداری کنید.

ترشی خرفه با هویج:

مواد لازم ترشی خرفه با هویج

  گیاه خرفه ۶-۵ کیلو
نعناع ۲۰۰ گرم {کاملا ریز خرد کنید}
 هویج رنده شده نیم کیلو
 سیر خرد شده ۲ بوته تقریبا ۱۵۰-۲۰۰ گرم
 فلفل سبز قلمی حلقه ای خرد شده  ۶-۸ عدد
نمک  ۵ قاشق غذاخوری
 سرکه به میزان لازم

ترشی خرفه با هویج, ترشی خرفه با بادمجان, طرز تهیه ترشی برگ خرفه

طرز تهیه ترشی خرفه با هویج

طرز تهیه ترشی خرفه با هویج:

خرفه را شسته و بعد از این که آبش رفت خرد کنید.

خرفه را به همره هویج رنده شده ، سیر خرد شده و نعنا خرد شده و نمک و فلفل داخل قابلمه ریخته و سرکه را به آن ها اضافه کنید.

شعله را روشن کرده و صبر کنید سرکه به جوش آید. شعله را خاموش کنید و بعد از سرد شدن سرکه را داخل شیشه ها بریزید.

میتوانید از مرحله حرارت دادن بگذرید و تمام مواد را مخلوط نموده داخل شیشه بریزید و رویش را با سرکه پر کنید و در شیشه را ببندید.

در صورتی که تمایل به تهیه ترشی خرفه با کلم دارید میتونید به جای هویج از کلم خرد شده یا گل کلم ریز خرد شده استفاده کنید.

ترشی خرفه با بادمجان:

مواد لازم ترشی خرفه با بادمجان

 خرفه 3-4 کیلوگرم
 بادمجان نیم کیلوگرم
 خیار نیم کیلوگرم به دلخواه
سیر 4 بوته
سرکه 2 لیتر
نمک به میزان دلخواه
 فلفل به میزان دلخواه
نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری
رازیانه یک قاشق غذاخوری
سیاه دانه یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه ترشی خرفه با بادمجان

ریشه خرفه ها را گرفته و بشویید و آبکش کنید.

بعد از خشک شدن، خرفه ها و ساقه هایشان را با چاقو خرد کنید.

بادمجان و خیار را پوست گرفته نگینی خرد کنید.

سرکه و کمی نمک را مخلوط کنید و در قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید.

بادمجان و خیار و خرفه را به سرکه اضافه کنید و به محض این که جوش آمد شعله را خاموش کنید.

فلفل ، رازیانه ، سیاه دانه ون عنا را اضافه کنید.

سیر را تکه کنید و به مواد داخل قابلمه افزوده و صبر کنید سرد شود سپس داخل شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید. این ترشی را به محض آماده شدن میتوانید میل نمایید.

مقداری غوره شور هم به این سرکه میتوانید اضافه کنید.

اگر تمایلی به استفاده از خیار ندارید میتوانید فقط از بادمجان برای تهیه ترشی استفاده کنید و برای ادویه فقط از زردچوبه و فلفل استفاده کنید.

 

منبع: بیتوته