طرز تهیه ترشی زغال اخته

pickled cornelian cherry 01 طرز تهیه ترشی زغال اخته

خواص ترشی زغال اخته

ترشی زغال اخته خوشمزه

ترشی زغال اخته یک چاشنی خوشمزه و متفاوت است که کلسترول و قند خون را کاهش میدهد و مانع از چاق شدن میشود.

درست کردن ترشی زغال اخته در خانه زمان بسیار کمی از شما میبرد ولی در عوض یک چاشنی خوشمزه و خوشرنگ و متفاوت خانگی خواهید داشت. برای تهیه ترشی زغال اخته بهتر است از زغال اخته های قرمز که هنوز کمی سفت و نارس هستند استفاده کنید.

مصرف رغال  اخته درکاهش وزن و پیشگیری از چاقی نقش بسزایی دارد  و ذخیره چربی در بدن را کاهش میدهد. زغال اخته سرشار از آنتی اکسیدان ها ویتامین ث و ویتامین ای است و خاصیت ضد سرطانی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن را دارد.

با مصرف زغال اخته میتوانید کلسترول و چربی خون ، دیابت و قند خون خود را کنترل کنید.

درخت زغال اخته ( به انگلیسی : CORNELIAN CHERRY ) در مناطق وسیعی از اروپا، آسیا و به خصوص ایران، ارمنستان و قفقاز می روید. جنگل های ارسباران، کوه های البرز ، منطقه الموت، کوه های قزوین ، جنگل های مازندران و گیلات محل رویش این درخت در ایرن است.

بیشتر بخوانید:  روش تهیه شیر زنجبیل + فواید شگفت انگیز شیر زنجبیل

بیشترین تولید کننده و صادر کنندگان زغال اخته در ایران منطقه قزوین و رودبار به خصوص حاشیه البرز است. میوه زغال اخته در اواخر تابستان آماده چیدن میشود.

pickled cornelian cherry 02 طرز تهیه ترشی زغال اخته

مصرف ترشی زغال اخته در بارداری

مصرف ترشی زغال اخته در بارداری

مصرف زغال اخته به مادران بارداری که نباید دچار اضافه وزن کاذب شوند توصیه میشود. برخی از پزشکان طب سنتی مصرف  متعادل زغال اخته در بارداری را مانع از بروز زردی در نوزاد میدانند. زغال اخته میتواند مانع از ایجاد عفونت ادراری در دوران بارداری شود.

البته با وجود خواص خوب زغال اخته به هیچ عنوان نباید در مصرف آن زیاده روی کنید چون میتواند باعث سردی و افت فشار شود.

ترشی زغال اخته قرمز:

مواد لازم ترشی زغال اخته قرمز

زغال اخته 2 پیمانه
 نمک3 ق غ
سرکه به میزان لازم
گلپر  به میزان لازم

pickled cornelian cherry 03 طرز تهیه ترشی زغال اخته

طرز تهیه ترشی زغال اخته قرمز

طرز تهیه ترشی زغال اخته قرمز

دم زغال اخته ها را گرفته زغال اخته را بشویید و خشک کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ی خورش ترشه سماق مازندرانی

یک عدد شیشه تمیز را با زغال اخته پر کند و رویش نمک بریزید و چند پر گلپر به آن اضافه کنید.

سرکه را تا جایی به شیشه اضافه کنید که روی زغال اخته ها را بگیرد و ظرف کاملا لبریز شود.

برای هواگیری ، در شیشه را محم بسته و به مدت بیست دقیقه در قابلمه آبی که در حال جوشیدن است قرار دهید. تا نیمه شیشه آب درون قابلمه باشد کافیست.

سپس شیشه را به مدت 24 ساعت به حالت وارونه روی سطحی صاف قرار دهید تا کاملا هواگیری شود.

حدود 2 تا 4 هفته جا افتادن این ترشی زمان میبرد.

اگر قبل از ترشی انداختن زغال اخته ها با سوزن سوراخ کنید هنگام ترشی انداختن ترک نخواهند خورد.

در صورت تمایل میتوانید مقداری تخم گشنیز به همراه گلپر به ترشی اضافه کنید.

ترشی زغال اخته با شکر

مواد لازم ترشی زغال اخته با شکر

 زغال اخته نیم کیلو
شکر 1قاشق غذاخوری
فلفل سفید درسته 5عدد
سرکه قرمز  نیم لیتر
رطب یا خرما 3عدد(بدون هسته )
نمک 2/1 قاشق چایخوری

طرز تهیه ترشی زغال اخته با شکر

زغال اخته را تمیز کرده بشویید و روی پارچه بریزید کاملا آبشان گرفته شده و خشک شود.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه روغن دنبه گوسفندی

سرکه ، شکر ، فلفل سفید ، خزما ، نمک را درون قابلمه پیرکس ریخته و 10  دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید و سپس شعله را خاموش کنید تا سرد شود.

زغال اخته را درون شیشه ریخته و سرکه را به آن اضافه کنید و مثل دستور قبل مراحل هواگیری را انجام دهید.

pickled cornelian cherry 04 طرز تهیه ترشی زغال اخته

طرز تهیه ترشی زغال اخته بدون هسته

طرز تهیه ترشی زغال اخته بدون هسته

برای تهیه ترشی زغال اخته بدون هسته بعد از این که زغال اخته ها را شستید و خشک کردید با کمک یک نی که به صورت عمودی از سر زغال اخته وارد میوه میکنید، هسته زغال اخته را خارج کنید و با هر کدام از دستورهای بالا ترشی را آماده کنید.

 

منبع: بیتوته