Dmax

روش های پخت آش بادمجان ملایر

آش بادمجان ملایر روش های پخت آش بادمجان ملایر

 

طرز تهیه آش بادمجان ملایر (روش اول)

مواد لازم برای آش بادمجان ملایر :

 گوشت گوسفندی300 گرم
 بادمجان400 گرم
 بلغور گندم 2 پیمانه
عدس 1/2 پیمانه
پیاز داغ6 قاشق غذاخوری
نعنا داغ1 قاشق غذاخوری
سیر داغ1 قاشق غذاخوری
روغنبه میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم

 

دستور تهیه آش بادمجان ملایر :

آش بادمجان ملایر با عدس را طبق دستور ارائه شده در فوق درست کنید، با این تفاوت که:

چون زمان پخت عدس نسبت به نخود و لوبیا کمتر است، عدس را در یک ساعت پایانی پخت گوشت به آن اضافه کنید تا با هم بپزند.

در این آش از کشک استفاده نمی‌شود و برای تزیین آن فقط پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ به کار می رود.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه پیراشکی مرغ و سبزیجات

آش بادمجان ملایر 2 روش های پخت آش بادمجان ملایر

طرز تهیه آش بادمجان ملایر (روش دوم)

مواد لازم برای آش بادمجان ملایر :

بادمجان1 کیلوگرم
 گوشت دنده گوسفندی300 گرم
 لوبیا چیتی، قرمز و سفید هر کدام100 گرم
 نخود80 گرم
بلغور گندم250 گرم
پیاز2 عدد
پیاز داغ6 قاشق غذاخوری
سیر داغ و نعنا داغ هر کدام1 قاشق غذاخوری
کشک200 گرم
روغن100 گرم
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم

 

طرز تهیه آش بادمجان ملایر :

حبوبات را به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.

پیاز‌ها را خلالی خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید تا نرم شود.

گوشت را اضافه کرده و با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

کمی زردچوبه و فلفل سیاه افزوده و هم بزنید، سپس ۸ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید، بعد از آن حبوبات خیس خورده را اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و فرصت دهید تا گوشت و حبوبات با هم بپزند.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه دسرخامه قهوه

 

یک ساعت مانده به اتمام پخت گوشت، کمی نمک به غذا اضافه کنید.

پس از اینکه گوشت کاملا پخت، آن را از قابلمه خارج کرده، استخوان آن را جدا کنید و بکوبید.

بلغور را از قبل به مدت ۴-۳ ساعت خیس کنید و سپس در یک قابلمه جدا با کمی آب و ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ روی حرارت ملایم قرار دهید و یک ساعت فرصت دهید تا بپزد.

پس از اینکه حبوبات کاملا پخت، بلغور را به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا با هم پخته شده و لعاب دهد.

 

بادمجان را پوست گرفته، حلقه حلقه کنید و برای رفع تلخی بادمجان روی آن نمک بپاشید، نیم ساعت روی صافی بگذارید تا تلخی آن گرفته شود و سپس با آب سرد بشویید.

بیشتر بخوانید:  روش بخار دادن شیر برای قهوه با دستگاه

بادمجان‌ها را در روغن سرخ کنید، به قابلمه اضافه کنید و فرصت دهید تا بادمجان‌ها بپزند.

گوشت کوبیده، نیمی از پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ را داخل آش بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم کاملا جا بیفتد.

 

در پایان کشک را به آش اضافه کرده، هم بزنید و از روی حرارت بردارید.

آش را در ظرف سرو ریخته و روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و در صورت تمایل گردوی خرد شده تزیین کنید.