طرز تهیه چلو گوشت

مواد لازم برای تهیه چلو گوشت (۶ تا هفت نفر) :

گوشت گردن گوسفندی یا ماهیچه  یک کیلو
 پیاز  ۲ عدد
 رب گوجه فرنگی  ۲ قاشق غذاخوری
 کره محلی  سه تا چهار قاشق غذاخوری
زرشک پلویی دو تا سه قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زعفران، زردچوبه، هل و دارچین به مقدار لازم
خلال پسته و بادام به مقدار لازم برای تزئین
لیموترش تازه به مقدار لازم
برنج پنج پیمانه
سیب زمینی یک تا دو عدد
پودر سبوس برنج یک قاشق غذاخوری
روغن کنجد به مقدار لازم
کنجد یک قاشق غذاخوری
آب به مقدار لازم

 

طرز تهیه چلو گوشت :
نخست پیاز‌ها را خرد کنید و در روغن کنجد تفت دهید. گوشت را به پیاز‌های تفت داده شده اضافه کنید.

رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه، هل، دارچین و آب را هم به سایر مواد بیفزایید و صبر کنید تا گوشت در حرارت ملایم به مدت سه تا چهار ساعت بپزد.

 

اواخر پخت گوشت کمی زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. موقع مصرف گوشت آب لیموترش تازه را روی آن بریزید. برنج خیس شده را با کمی نمک بجوشانید تا نیم پز شود سپس برنج را آبکش کنید. داخل قابلمه کمی روغن کنجد و کنجد بریزید.

 

سیب زمینی های ورقه شده را هم کف قابلمه بگذارید. برنج آبکش شده را به همراه پودر سبوس برنج داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا دم بکشد.

در انتهای پخت برنج کره محلی را به آن اضافه کنید. زرشک، خلال بادام و پسته را کمی در روغن کنجد تفت دهید.

روی برنج را با زرشک، خلال بادام و پسته و زعفران دم کرده تزئین کنید.